بررسی شاخصهی سبك زندگی بسیجی از دیدگاه امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی
حوادث پر التهاب ماههای ابتدایی شكلگیری انقلاب اسلامی، ضرورت بسیج همگانی ملت برای دفاع از امنیت كشور در برابر ناآرامیهای ایجاد شده توسط دشمنان انقلاب را ایجاد كرده بود. در این میان، ماجرای تسخیر لانهی جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام و آشكار شدن تبدیل این سفارتخانه به پایگاهی برای جاسوسی و توطئهافكنی برضد نظام جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی را در شرایط ویژهی «رویارویی مستقیم با آمریكا» قرار داد. تهدید آمریكاییها برای حملهی نظامی به قصد آزادی جاسوسان، دغدغهای بود كه ضرورت وجود نیروی منسجم، آموزش دیده، نظامی، انقلابی و مردمی برای دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی را بیش از گذشته، فراهم آورد. در چنین شرایطی بسیج مستضعفین به فرمان حضرت امام خمینی(ره)، در 5 آذر 1358 صادر گردید. حضرت امام در همان ایام در دیدار با جمعی از پاسداران، دربارهی ضرورت دفاع از كشور فرمودند:
«مملكت اسلامى باید همهاش نظامى باشد. تعلیمات نظامى داشته باشد ... یك مملكت بعد از یك چند سالى بشود یك كشورى با 20 میلیون جوان كه دارد 20 میلیون تفنگدار داشته باشد. 20 میلیون ارتش داشته باشد و این یك هم چه مملكتى آسیب بردار نیست.»[1]
« بسیج لشگر مخلص خداست كه دفتر تشكیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند».
امام خمینی
پنجم آذر ماه سال روز تشكیل نهاد بسیج به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است و همین ایام بهانه ای شد تا بار دیگر نظری بیندازیم به نقش مسؤولیت های سنگین این نهاد كه محدوده آن را همه كسانی تشكیل می دهند كه دل در گرو تحقق اهداف و آرمان های بلند امام راحل(ره) و عملی شدن شعارهای نجات بخش انقلاب اسلامی دارند و در هر زمان با درك شرایط و موقعیت انقلاب و كشور از هیچ گونه خدمت و یاری رسانی به نظام و كشور دریغ نمی ورزند.
به راستی كه بسیج و گرامی داشت مقام و جایگاه آن با برگزاری سمینارها و یا تعارفات معمولی در حالی كه هیچ تلاشی برای به فعلیت رساندن نیروی عظیم نهفته در وجود بسیجیان صورت نگیرد راهی به جایی نخواهد برد.
حیثیت امروز نظام، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، حتی تصاحب قدرت جهانی اسلامی با بسیج همه جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد بود به گفته امام راحل، این امر شدنی است و باید به دنبال تحقق یافتن آن بود.

بسیج یعنی دفاع از اقتدار ولی خدا
بسیج یعنی کمک به حفظ اسلام و شئونات اسلامی
بسیج یعنی تعجیل در فرج ولی خدا
بسیج یعنی تربیت نفس برای شهادت در راه ولی خدا
بسیج یعنی چراغ خاموش عاشورایی بودن
و مگرعاشورا هم حرکتی برای ولی خدا و اسلام نبود ؟
پ ن : به ما ربطی ندارد هر دارنده کارت عادی و فعالی هر چفیه اندازی خطایی کرد و شأن یک بسیجی واقعی را نداشت ، با جایگاه بسیج خلط کنیم ...
ارزش و جایگاه عظیم بسیج به ظاهر یک بسیجی نیست .. مشکل ما در بسیجی شدن گاهی همین است که پازلی از بسیج میسازیم که هر تکه اش خطای یک بسیجی ست و اخر با این تکه ها بسیج را تعریف میکنیم ... چه زیانکار است هر کسی که عرضه ندارد در جایگاه یک بسیجی ، تفکر بلند عاشورایی داشته باشد و زیانکارتر انانکه ارزش های مقدس بسیج را به خاطر اشتباهات برخی بسیجیان به بهایی اندک فروختند .. در جایی تدریس داشتم به دانشجویان گفتم از بسیج خوشتان نمی اید اما هیچ دلیل قانع کننده ای ندارید .
قیمت انقلاب و خون تک تک شهیدان را بالا پائین میکنید با قیمت یک تخم مرغ که بالا پائین میشود در مملکت ، انقلاب ما انقلاب تخم مرغ و سیمان و اهن بود ؟؟انقلاب ما ، انقلاب زنده کردن ارزشها بود انقلاب نهی از منکر بود انقلاب برای برپائی نماز بود . انقلاب ما برای تعجیل در فرج اقا بود .
ما اخر هم میمیریم و نمیتوانیم به عده ای حالی کنیم که عزیز من ارزش ها با انهایی که در لباس ان ارزش ها خطا میکنند
جداستــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ...
از ماموریت که برگشت خوشحال بود
پرسید: فرمانده، گمراه کردن اینها چه فایده ای دارد؟
ابلیس جواب داد: امام اینها که بیاید عمر ما تمام میشود اینها را که غافل کنیم امامشان دیرتر می آید
با کنجکاوی پرسید: این هفته پرونده ها چطور بود؟
ابلیس نگاهی انداخت و گفت: مگر صدای گریه امامشان را نمیشنوی....

مقام معظم رهبري:
بسيج در واقع آن پوششى است، آن قالبى است كه بهترين جوانان اين كشور براى رسيدن به آرمانهاى بلند اين ملت بزرگ، ميتوانند در زير اين پوشش گرد هم بيايند و جمع بشوند. بسيج، پير و جوان و زن و مرد و اين قشر و آن قشر نميشناسد. هر كدام از ما آن روزى كه به معناى حقيقى كلمه بتوانيم خود را بسيجى بدانيم، بايد افتخار كنيم؛ و افتخار ميكنيم.
سبک زندگی در رشته مطالعات فرهنگی به مجموعه رفتارها، مدلها و الگوهای کنشهای هر فرد اطلاق می شود که معطوف به ابعاد هنجاری، رفتاری و معنایی زندگی اجتماعی او باشد و نشاندهنده کم و کیف نظام باورها و کنشها و واکنشهای فرد و جامعه میباشد. به عبارتی سبک زندگی دلالت بر ماهیت و محتوای روابط، تعاملات و کنشهای اشخاص و آحاد مردم در هر جامعه دارد.
مؤلفههای هویتبخش سبک زندگی و تفکر بسیجی:
ایمان عمیق؛
تلاش مخلصانه؛
هشیاری در شناخت دشمن؛
گذشت و ایثار در برابر دوست؛
ایستادگی و مقاومت شجاعانه و خستگیناپذیر ...
»و این است آن حقیقت والایی که امام بزرگوار ما به خاطر آن، بسیجی بودن را افتخار خود میدانست.»
روشنبینی؛
حرکت منطقی و خردمندانه؛
… در جنگ نرم و جنگ روانی – که جنگ روانی یکی از بخشهای جنگ نرم است – هدف دشمن این است که محاسبات طرف مقابل را عوض کند. … در مقابل این، افسر جنگ نرم باید مقاومت کند. چگونه مقاومت کند؟
معرفتهاتان را بالا ببرید. عزیزان من! سقف معرفت خودتان را، سایتهای سیاسی و اوراق روزنامهها و پرسه زدن در سایتهای گوناگون قرار ندهید؛ سقف معرفت شما اینها نیست. سطح معرفت را بالا ببرید. با قرآن، با نوشتجات مرحوم شهید مطهری، با نوشتجات فضلای بزرگی که خوشبختانه امروز در حوزههای علمیه حضور دارند، آشنا شوید. امروز فضلای جوانی در حوزههای علمیه هستند که میتوانند در این قسمت به مجموعهی جوانهای دانشگاهی یاری بدهند؛ کمااینکه کارهای خوبی هم دارد انجام میگیرد. سطح معرفت دینی بالا برود؛ این یکی از کارهاست که حتماً لازم است. به نظر من آن کاری که مهم است انجام بگیرد، مطالعات اسلامی است…
مشاهده متن کامل در اینجا
پیش نمایش طرح (کلیک کنید)
دریافت سایز اصلی : DOWNLOAD
پی نوشت: مطلب و توصیه ی مهمی بود که متاسفانه کمتر مانور داده شده روی آن. چه خوب که کمی از وب گردی ها بکاهیم و با یک برنامه ی مطالعاتی مناسب شروع به مطالعه کنیم. پیشنهاد بنده برای شروع در پیش گرفتن سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری (ره) هست.
رهبر انقلاب:
پرداختن به مسئله ى تکفیر، چیزى است که بر علماى دنیاى اسلام و زبدگان و فرزانگان دنیاى اسلام تحمیل شده است؛ این را دشمن به صورت مشکل دست ساز وارد دنیاى اسلام کرده است و ناچاریم به آن بپردازیم، لکن مسئله ى اصلى، مسئله ى رژیم صهیونیستى است؛ مسئله ى اصلى، مسئله ى قدس است.
.: Weblog Themes By Pichak :.